Sretni smo što zenička IT scena cvjeta! Svim zaljubljenicima u IT svijet se iz dana u dan pruža sve više prilika da rastu kroz razne radionice, kurseve, takmičenja…

Jedna od takvih prilika je događaj “Reconnect” koji će se održati u periodu od 14. do 16. okobra u Zenici, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici (Pravni fakultet Univerziteta u Zenici).

Organizatori događaja su Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici, najveća organizaciona jedinica javne ustanove Univerzitet u Zenici sa 562 studenta u ovoj akademskoj godini i Blandus, softverska kompanija iz Zenice koja korištenjem savremenih programskih jezika, procesa i alata kreira namjenska softverska rješenja za startupe i korporacije kako u Bosni i Hercegovini, tako i u inostranstvu.

Cilj događaja je podsticanje mladih ljudi na kreativno razmišljanje i primjenu znanja iz programiranja.

“Na hackathon (grupno takmičenje) se mogu prijaviti ekipe studenata Univerziteta u Zenici od 4 do 5 članova, a za individualno takmičenje u programiranju mogu se prijaviti svi studenti i srednjoškolci iz Bosne i Hercegovine. Svi učesnici će imati priliku da prisustvuju zanimljivim predavanjima vodećih IT stručnjaka, kao i da se okušaju u individualnom i grupnom takmičenju, te osvoje vrijedne nagrade”, izjavio je za ZeForge Adnan Mehanović, direktor već spomenute kompanije Blandus, koja će u mjesecu decembru obilježiti tri godine svog postojanja.

Događaj će započeti predavanjem u petak, 14.10.2022. godine gdje će svi učesnici moći čuti inspirativne priče vodećih IT stručnjaka.

Naredna dva dana (15. i 16. oktobra) održat će se hackathon (grupno takmičenje).

U subotu (15. oktobra) će biti održano individualno takmičenje (programming challenge).

Nagrade koje očekuju pobjednike takmičenja pročitajte u nastavku:

Hackathon:

1. mjesto 3000 KM
2. mjesto 2000 KM
3. mjesto 1000 KM

Takmičarsko programiranje:

1. mjesto 800 KM
2. mjesto 600 KM
3. mjesto 400 KM

Ukoliko ti je ovo sve zanimljivo, ohrabrujemo te da se prijaviš na ovaj događaj putem sljedećeg linka: https://reconnect.size.ba/

Prijaviti se možete do 10. oktobra. Sretno!

P.S. Ne zaboravite da rastemo samo onda kada izlazimo iz svoje zone komfora!