COMMERCE CARE D.O.O. ZENIČKA, SOFTVERSKA KOMPANIJA, SLAVI SVOJ PETI ROĐENDAN

Napisala: Amila Heralić

 

Zenička, softverska kompanija, Commerce Care d.o.o. koja se nalazi u srcu Zenice, na adresi Sarajevska 63, danas (07.12.2022.) slavi 5 godina postojanja.

 

Osnivač i CEO kompanije je Husein Aškraba, rođen u Blagaju, a koji sa svojom porodicom živi dugi niz godina u Njemačkoj, u Štutgartu. Husein je jedan od najutjecajnijih lidera u svijetu razvoja digitalnih platformi, kao i implementaciji strateških rješenja za eCommerce, čime se upravo i bavi kompanija Commerce Care d.o.o.
Svoju, već sada, 18 godina dugu karijeru u eCommerce svijetu, započeo je osnivanjem svog prvog online shopa, 2005. godine, a od 2011. godine sa svojim partnerima kreira, već pomenuta, strateška rješenja za eCommerce. Vođen strašću prema eCommerce ekosistemu, ali i svjestan koristi istoga za današnje društvo, Husein je odlučio okupiti ljude koji zajedno sa njim, kreiraju platforme koje nadmašuju dosadašnje iskustvo kupovine. Jedna od takvih platformi je RokPay, čiji je, također, osnovač i CEO. Također, osnivač je i kompanije RedWood Digital, čije je sjedište u Beogradu.

 

Husein Aškraba, osnivač i CEO kompanije Commerce Care d.o.o.

Husein Aškraba

 

Počevši okupljati ljude koji žele doprinijeti eCommerce revoluciji, prva osoba koja se Huseinu pridružila jeste Nedžad Hodžić, koji obnaša funkciju direktora operacija/finansija.

Nedžad se, nakon sticanja zvanja inženjera na fakultetu Kompjuterskih informacionih sistema u Njujorku, gdje je radio i živio skoro deset godina, odlučio vratiti u BiH sa svojom porodicom, gdje svi nastavljaju svoje vrlo uspješne karijere.

 

Nedžad Hodžić

Nedžad Hodžić

 

Huseinova i Nedžadova ljubav prema tehnologiji, kao i želja da pruže priliku mladim ljudima da ostanu u svome gradu, Zenici, ali i mladima iz drugih gradova da ostanu u BiH, rezultirala je jačanjem zeničke, ali i bh. IT scene.

Husein iz dana u dan, zajedno sa ostatkom tima, koji čini više od 25 mladih ljudi, razvija digitalna rješenja za tržište DACH regije. To uključuje enterprise online projekte, digitalne i social media kampanje, eCommerce projekte i UX/UI dizajn.

Kroz kompaniju je prošlo mnogo studenata i studentica, a oni koji su se pokazali kao najbolji, zadržani su u firmi.

Mladi tim entuzijastičnih, motivisanih i vještih developera i developerki, iza sebe ima mnogo realiziranih projekata i zadovoljnih klijenata. Profesionalna usluga koju pružaju, bilo da se radi o frontend ili backend razvijanju novih ili postojećih, mobilnih ili web aplikacija, doveo je do izgradnje povjerenja i dugogodišnjeg partnerstva sa raznim klijentima.

Commerce Care nudi jedinstveno iskustvo i odlične prilike za rast, kako svojim uposlenicima, tako i klijentima.

 

Dio ureda smještenog na adresi Sarajevska 63

Dio ureda smještenog na adresi Sarajevska 63

 

Dio ureda smještenog na adresi Sarajevska 63

Dio ureda smještenog na adresi Sarajevska 63

 

Pogled iz ureda na OŠ “Meša Selimović” u Zenici

AKTUELNOSTI

AKTUELNOSTI

PROČITAJ VIŠE
PROČITAJ VIŠE
2022-12-07T13:06:22+00:0007.12.2022.|Aktuelnosti, IT scena-BiH, ZeForge blog|

About the Author:

Pravnica i novinarka sa više od 7 godina rada u novinarstvu i marketingu
Go to Top