Četvrta Hammer IT konferencija u Zenici : Zenica u decembru postaje središte okupljanja najvećih IT stručnjaka iz regiona


Napisala: Amila Heralić

Zeničko programersko udruženje ZeForge, 14. decembra 2023. godine organizuje četvrtu po redu Hammer IT konferenciju koja će okupiti najveće stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija. 

Sadržaj konferencije će se simultano odvijati u tri dvorane kina CineStar Zenica u kojima će stručnjaci iz IT svijeta držati predavanja o najaktuelnijim temama iz IT svijeta, te Ekranu Zenica u kojem će biti postavljeni info pultovi IT kompanija, koje će posjetiocima prezentirati svoj angažman u pomenutoj oblasti. 

“HammerIT je dosad najveće okupljanje ljudi zainteresovanih za IT u Zenici i cilj nam je od ovog događaja napraviti prepoznatljiv brend, te omogućiti našem gradu bolje prilike za napredovanje u IT industriji”, rekao je Amar Čerim, koordinator za tehničku realizaciju ZeForge Hammer IT konferencije.

Amar Čerim, član udruženja ZeForge

Amar Čerim, ZeForge

Pored navedenog, planirana je radionica za srednjoškolce i studente, na kojoj će predavači govoriti o svim vrstama zanimanja u IT sektoru.

“Prethodne Hammer IT konferencije okupile su veliki broj stručnjaka iz IT svijeta. Do sada su sve konferencije imale preko 500 posjetitelja, te vjerujemo da će konferencija u decembru zabilježiti najveći broj posjetitelja dosad, s obzirom na to da je opća zainteresiranost za ovaj sektor u velikom porastu. Konferencija će pružiti priliku kako strastvenim IT zaljubljenicima, tako i onima koji tek ulaze u ovu oblast, da uče od stručnjaka i upoznaju se sa vodećim kompanijama. Pozivamo sve zainteresirane da posjete konferenciju na kojoj je ulaz za sve posjetitelje besplatan, te zajedno sa nama učine da ona postane prepoznatljiv brend širom Balkana”, Amila Heralić, PR udruženja ZeForge.

Amila Heralić, Marketing & PR stručnjakinja udruženja ZeForge

Amila Heralić, PR udruženja ZeForge

Projekat je podržan od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta. Zenička softverska kompanija Inzpire d.o.o. je glavni partner ove konferencije. Pozivamo i ostale softverske kompanije da budu dio ove, četvrte po redu Hammer IT konferencije, te na taj način podrže projekat, svojim učešćem ili sponzorstvom.  

Inače, udruženje je osnovano 2017. godine u Zenici, te radi na promoviranju IT scene u Zenici kroz realizaciju raznih MeetUp-a, seminara, edukacija i kurseva. Veliki broj polaznika prošao je kroz besplatne programe udruženja, te nakon stečenog znanja nastavio graditi u ovom sektoru.  

U nastavku slijedi spisak predavača Hammer IT konferencije održane 2019. godine, kao i galeriju fotografija kako bi vidjeli kako je to sve izgledalo.

Haris Palalija (Bit Alijansa), Samir Lemeš (Politehnički fakultet UNZE), Senad Pašalić (Agencija ZEDA), Tomislav Kordić (Spark School), Emin Dedić (ZeForge), Mehdi Rashadatjou/Anur Bećirović (Mistral), Dino Hozić (Klika), Kemal Šanjta (ThousandEyes), Adnan Rahić (Sematext), Aldin Nezirić (NSoft), Kenan Rizvanović (Ministry of Programming), Bakir Čičak M.Sc. IT, Osman Mehinagić (Comtrade System Integration), Nedim Karakaš (Atlant BH).

AKTUELNOSTI

AKTUELNOSTI

PROČITAJ VIŠE
PROČITAJ VIŠE
2023-10-24T19:24:09+00:0024.10.2023.|Aktuelnosti, HammerIT 2023, IT BiH, IT Zenica, ZeForge blog|

About the Author:

Go to Top