Održan prvi ZeForge Hangouts

Napisala: Amila Heralić

ZeForge Community djeluje od 2017. godine, te je kvalitetom sadržaja koje nudi steklo povjerenje brojnih sugrađana i sugrađanki, koje spaja jedno: ljubav prema svijetu informacijskih tehnologija.

Svjesni činjenice da u Zenici ne postoji “gnijezdo” koje okuplja zaljubljenike tokom cijele godine, koje im pruža priliku da se kroz opušteno druženje upoznaju sa istomišljenicima, ZeForge-ovci su odlučili da,  pored radionica, seminara, kurseva, meetup-a i konferencija, prošire opus svog djelovanja, i to pokretanjem ZeForge Hangouts serijom druženja na kojima je učešće, baš kao i na svim ostalim aktivnostima ZeForge Community-a, u potpunosti besplatno.

Pa tako, prvi ZeForge Hangouts je održan u ponedjeljak, 23.10.2023. godine u zeničkom kafiću KitKat (Stara čaršija bb) s početkom u 19:15 časova, što je ujedno i termin za sve buduće Hangouts-e.

Druženje je uljepšalo prisustvo 30 zaljubljenika u IT svijet koji žele da zajedničkim snagama pomognu ZeForge Community-u u nastojanju da Zenica postane grad prepoznatljiv po IT sceni, koja ima tendenciju rasta iz godine u godinu.
Također, svi prisutni su pozvatni da postanu dio ZeForge Community-a, a taj poziv je uvijek otvoren za sve one koji gaje simpatije prema ovakvim vrstama aktivizma.

Druženje je bilo podijeljeno u dva dijela. U prvom, formalnom dijelu, velika pokretačka snaga udruženja, Amar Čerim, koji je po zanimanju programer, napravio je osvrt na dosadašnje, ali i buduće aktivnosti ZeForge-a, te predstavio koncept i cilj ZeForge Hangoutsa.
U drugom dijelu druženja koji je bio namijenjen zbližavanju prisutnih kroz dvije timske igrice, te razgovore, ostvarena su nova poznanstva, te produbljena već postojeća.

Izuzetno smo počašćeni prisustvom dekana Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici i profesora, Samira Lemeša, koji je bio veoma sretan što, među prisutnima, vidi i veliki broj studenata i studentica sa Softverskog inženjerstva u Zenici. Svim srcem, profesor Lemeš je i ovu aktivnost ZeForge-a podržao, te pozvao i sve ostale zaljubljenike u IT na ZeForge Hangouts.

Ovaj događaj, svojim sponzorstvom, je podržala zenička softverska kompanija Inzpire d.o.o. Pozivamo i ostale kompanije da postanu sponzori ZeForge Hangoutsa, te podrže ovu lijepu priču.

U nastavku možete pogledati galeriju fotografija napravljenih na ovom druženju.

AKTUELNOSTI

AKTUELNOSTI

PROČITAJ VIŠE
PROČITAJ VIŠE
2023-10-25T16:28:45+00:0025.10.2023.|Aktuelnosti, IT Zenica, ZeForge blog, ZeForge Hangouts|

About the Author:

Pravnica i novinarka sa više od 7 godina rada u novinarstvu i marketingu
Go to Top